Genre Benders: The Conclusion

Well, this “Genre Benders” wasn’t the break-out post I thought it would be, but at least I tried something different. There will be more in the future (don’t worry).

And on the plus side, one person participated this time around and gave me a list of her answers. It’s my sister’s (and fellow Low-Rent Librarian’s) friend, Sarajane Sein. So this post will be about me listing her answers and telling her whether she’s right or wrong (sorry I didn’t have a prize lined up, Sarajane. Maybe you can do a guest post on LRL. Just ask Angel for permission).

Anyway, here are the results of last week’s contest, line by line:

1) “His enormous head bobbed and throbbed excitedly.”

Sarajane’s answer: Goosebumps

Correct answer: Goosebumps (from “The Girl Who Cried Monster,” book #8 )

2) “I had a shelf full of videos of her, shielded only by the lace of the curtains.”

Sarajane’s answer: erotica

Correct answer: erotica (from the short story “Drillers,” as published in Cream: The Best of the Erotica Readers and Writers Association)

3) “There it was. Written large, in block letters the color of blood: My name.”

Sarajane’s answer: Goosebumps

Correct answer: erotica (another entry from Cream: The Best of the Erotica Readers and Writers Association; this time, it’s from the short story, “Avril’s Name” by Thomas S. Roche. The “blood and block letters” bit is a reference to a tattoo).

4) Danny grinned. “So what? Now you’ve got two little ones.”
     “But I only like big ones,” Todd replied.

Sarajane’s answer: Goosebumps

Correct answer: Goosebumps (from “Go Eat Worms!”, book #21. Damn! I thought she would get this wrong. I mean look at that passage.)

5) “Margaret’s mouth dropped open into a wide O of surprise.”

Sarajane’s answer: erotica

Correct answer: Goosebumps, believe it or not (from “Stay Out of the Basement!”, book #2. If you ever read “Stay Out of the Basement” again, get a highlighter and try to find as many innuendos as you can, particularly the ones about being in and out of the closet and being bent over tables and sinks. There’s an X-rated [okay, maybe heavy PG-13-rated] gold mine).

6) “Blood oozed from the fresh marker, trickling down.”

Sarajane’s answer: Goosebumps

Correct answer: erotica (again, from “Avril’s Name” in the Cream anthology)

7) “He stood very erect, sweat rolling thickly down his body.”

Sarajane’s answer: erotica

Correct answer: Goosebumps (it’s a stock line that’s appeared in many Goosebumps books, worded in many ways, but I first saw this in the Goosebumps 2000 book, “Brain Juice” [book #12])

8 ) “Todd pitched forward, dropping onto his hands and knees. He gazed up at Danny.”

Sarajane’s answer: Goosebumps

Correct Answer: Goosebumps (again, from “Go Eat Worms!”, book #21)

9) “Then he flicked a switch and the alien noise began. I seemed to feel the needle before he even touched me, and I was amazed at how my mind went completely blank…”

Sarajane’s answer: erotica

Correct answer: erotica (from a story called “What I Do For My Pain,” which was entered in an erotica website [forgot the name] contest. It won honorable mention)

10) “How’s that for a Kodak moment? A boy I like sitting there with my underpants in his hands!”

Sarajane’s answer: Goosebumps

Correct answer: Goosebumps (from the Goosebumps 2000 book, “Revenge R Us”)

11) “Talk about a tight squeeze!”

Sarajane’s answer: erotica

Correct answer: Goosebumps (it’s the on-cover tagline to part one of the two-part Goosebumps 2000 book, Invasion of the Body Squeezers)

12) “A bird…You’re a pretty bird, making me blue and green.” My mouth couldn’t seem to shut, wasn’t able to stop spouting nonsense.

Sarajane’s answer: Goosebumps

Correct answer: erotica (again from “What I Do for My Pain”)

13) “‘You’re dripping on the rug,’ she said.”

Sarajane’s answer: erotica

Correct answer: Goosebumps (from “The Girl Who Cried Monster,” book #8. It was referring to Lucy [the protagonist] coming in from running in the rain)

14) “I shouldn’t have told him about Gabriel.”

Sarajane’s answer: erotica

Correct answer: erotica (from a flasher [a really short story, not the other kind] in the Cream anthology called “What is Thy Name?”)

15) “He liked them long and kind of fat. And squishy. Squishy was very important.”

Sarajane’s answer: Goosebumps

Correct answer: Goosebumps (yet another innuendo from “Go Eat Worms”)

16)  “‘Meet me behind second base on the playground,’ he whispered. Danny nodded. He didn’t have to ask why.”

Sarajane’s answer: Goosebumps

Correct answer: Goosebumps (yet another innuendo from “Go Eat Worms”; Goddamn, is this book perverted or what? Not as much as “Monster Blood” or “Stay Out of the Basement,” but pretty close)

17) “Andy and Evan dropped down wearily onto the couch.
       “I guess you’re going forever,” Andy said. “I mean, to Atlanta and everything.”
       “I’d like to… uh… write to you,” Evan said, suddenly feeling awkward.

Sarajane’s answer: Goosebumps

Correct answer: Goosebumps (from the first “Monster Blood” story [book #3]; and there’s plenty of lines in this one that can be misconstrued as clues that Evan loves Andy, but is sexually frustrated, particularly in the scene where Evan nearly drowns in a bathtub of Monster Blood. The way it’s written, you’d think he was having some alone time with Rosie Palm and her Five Friends).

18 ) “We’ll do an all-squirting act.”

Sarajane’s answer: erotica

Correct answer: Goosebumps (from the second book of the Goosebumps 2000 series, “Bride of the Living Dummy”. The “all-squirting” act is Jillian and her friend, Harrison, coming up with a clown act for a kids’ party)

19) “Pigeon was devouring me like a feast and all that was missing was some mustard.”

Sarajane’s answer: none (she skipped over this one)

Correct answer: erotica (again from “What I Do for My Pain”)

20) “He was licking me frantically. ‘Oh, Petey! Petey!” I cried, “Stop! You’re getting me all sticky!’ But he wouldn’t stop. He kept on licking fiercely.”

Sarajane’s answer: Goosebumps (which she concluded based on the fact that she knew there was a Goosebumps story with a dog named Petey)

Correct answer: Goosebumps (from the very first book, “Welcome to Dead House”)

=============================================================

So, from a possible 20, Sarajane got…11 right (1, 2, 4, 8, 9, 10, 14, 15, 16, and 17), eight wrong (3, 5, 6, 7, 11, 12, 13, and 18), and 1 inconclusive (she skipped over number 19). Good for you!

And we’ll see you next time on, “Genre Benders” when we pit philosophical writings vs. Wild Western novels.

Advertisements

5 responses to this post.

  1. I never realized how truly dirty a mind R.L. had. BAD R.L.!!!!

    Reply

  2. Posted by btmmangel on December 3, 2009 at 5:37 am

    Its Angel (from my Media Tech WP account)…Sara skipped 20 not 19. Same difference but this error should be noted.

    Reply

  3. Will you post more of these genre benders? They rock!

    Reply

  4. Truthful words, some unadulterated words dude. Totally made my day.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: